temabanner for denne siden

Oversikt/"sitemap"

BESØK VANNET

adkomst

naturfakta

turforslag

naturdagbok

temaskilt

FORENING

arrangementer

styret

arkiv

medlem

kontakt oss

media

"Sothøna"

butikk

BIOLOGI

fugl

pattedyr

amfibier

krypdyr

fisk

virvelløse dyr

planter

lav og mose

sopp

tamdyr

VERN

reservatinformasjon

UNDERVISNING

HISTORIE

Østensjø

Abildsø

Oppsal

Bakkehavn

gravskikker

kulturlandskap

PANORAMA

   

Historieoversikt

På denne siden lager vi en kronologisk oversikt over hendelser i foreningens og vannets historie på webben. Over tid blir den et arkiv som det kan være fint å søk etter enkelthendelser som har skjedd litt tilbake i tid.

Langerudbekken gjenåpnet aug 2005, klokka 18.00!

Langerudbekken er hentet frem i dagen og gjort om til et damanlegg med eng, busk og kratt rundt. Åpningsarrangement.

.

"I manns minne" tirsdag 24. juli 2001, klokka 18.30!

Torsdag (28.6 2001) ble Amund Kveim og Finn A. Gulbrandsen intervjuet og filmet av et TV-team fra NRK Telemark som står bak serien "Manns minne" på NRK 1. Programmet "Manns minne" vises hver dag kl. 18.30.

Bakgrunn var stor fugledød i Østensjøvannet for 25 år siden pga stor forurensning i vannet. NRK - Telemark har gått igjennom en rekke opptak fra 1976, og ser etter om det har skjedd noe der opptakene er gjort på 25 år. Om det har skjedd noe ved Østensjøvannet?


Byste over Minna Wetlesen, 2001

Byste av Minna Wetlesen avduket på Abildsø skole

Tirsdag 5. juni ble bysten av Minna Wetlesen avduket på Abildsø skole.

Minna Wetlesen grunnla Europas første husholdningsskole for piker på Abildsø gård i 1865. 92-årige Ole Bjune stod for idéen å lage en byste av Minna. Han avduket også bysten. For et par år siden fikk han bydelsprisen av Bydel Manglerud. Disse pengene gav ham som startgrunnlag for en byste av denne sterke personligheten som levde på Abildsø gård i siste halvdel av 1800-tallet.

Manglerud bydel og Østensjøvannets Venner har også gitt bidrag slik at denne bysten kunne bli realisert. Kunstneren Ferdinand Wyller fra bosatt i Svaneveien like ved Østensjøvannet har gjort et smakfullt kunststykke ved å lage denne vakre bysten.