temabanner for denne siden

Oversikt/"sitemap"

BESØK VANNET

adkomst

naturfakta

turforslag

naturdagbok

temaskilt

FORENING

arrangementer

styret

arkiv

medlem

kontakt oss

media

"Sothøna"

butikk

BIOLOGI

fugl

pattedyr

amfibier

krypdyr

fisk

virvelløse dyr

planter

lav og mose

sopp

tamdyr

VERN

reservatinformasjon

UNDERVISNING

HISTORIE

Østensjø

Abildsø

Oppsal

Bakkehavn

gravskikker

kulturlandskap

PANORAMA

   

Østensjødagen 2001

Værgudene valgte i år å erte oss med gråvær og antydning til yr på formiddagen, men kunne likevel ikke stoppe årets Østensjødag, søndag 26. August.

En rekke organisasjoner stilte opp for å markere sin støtte til Østensjøvannets Venner, og mer enn 500 mennesker valgte å legge søndagsturen til tunet på Nordre Østensjø gård. Etter at foreningens leder Amund Kveim hadde holdt den offisielle åpningen overtok i tur og orden Østensjø Janitsjar, leikaringen Symra med Knut Trøen på fele og Inger Frøydis Bakken med langeleik og til sist Abildsø bygdekor.

Barna kunne møte både kalv, gris, sau og kaniner fra 4H og i tillegg delta i natursti og kjøre gratis med hest og vogn. Østre Aker Husflidslag arrangerte demonstrasjon av toving for både store og små. Voksne kunne glede seg over Audun Brekke fra Norsk Ornitologisk Forening som demonstrerte fuglelåter, Finn Gulbrandsen som hadde omvisning på gården eller studere Akerdrakten som var utlånt fra veveriet på Norsk Folkemuseum. Gjennom hele arrangementet spilte Per Amble og Arne-Inge Christophersen musikk og var konferansier.

hestedrosje

Det ble også solgt sekker med ved til inntekt for foreningen. Dette er ved fra hugst rundt brenneri-ruinene og gravhaugene på vannets vestside. Hugsten er gjennomført med tillatelse fra Fylkesmannens miljøvernavdeling og grunneier, der formålet er å hindre at disse områdene gror igjen. Det er fremdeles ved igjen for salg, så ta gjerne kontakt.

Østensjø Janitsjar

"Østensjødagen er et stort løft for en frivillig organisasjon, og vi er stolt av å kunne gjennomføre dette basert utelukkende på frivillig innsats og lokale krefter", sier Amund Kveim, leder i Østensjøvannets Venner. Det var ikke få vaffelplater og kaffekopper som ble servert i løpet av dagen, og det er all grunn til å gi ros til de mange store og små hjelperne som sto på for å få hele arrangementet til å gå knirkefritt. Foreningen ønsker også å takke den private eieren av Østensjø gård for at tunet kunne stilles til disposisjon på denne måten.

Vi håper å kunne møte både nye og gamle medlemmer igjen på tilsvarende måte neste høst.